Proč jsme jako vítězové voleb nejednali s ODS o povolební spolupráci?

3. listopadu 2010

Lídr kandidátky ODS do komunálních voleb 2010 a dosavadní starosta Ing. Pavel Vaic vyjádřil lítost nad tím, že ODS nebyla přizvána k jednání o povolební koalici. ODS je podle něj přitom ochotna jednat s MPR i ČSSD, máme přece podobný program.

Co na to říci? Například to, že nám je zase líto, že ODS je ochotna jednat teprve v okamžiku, kdy přišla o téměř absolutní moc ve městě. Chuť ODS jednat s námi v roce 2006, kdy jsme skončili ve volbách druzí, vydržela pouhých pár dní – jen do té doby, než našla dostatečnou podporu u ostatních. V té chvíli se náš program stal „nekompatibilním“. A co všechny ty obstrukce, kterých jsme si užili za čtyři roky až dost? Vždyť to byl právě starosta Vaic, který poslal zastupitele i občany domů po pěti minutách jednání zastupitelstva a odmítl vyhlásit dohadovací řízení.

Pane starosto, podívejte se prosím na naše WWW stránky www.mestoprorodinu.cz. Připomenete si tak vše, co nám vadilo. Kolikrát jsme například museli žádat radu města i Vás osobně, abychom se dostali k informacím, které v jiných městech visí na internetu. Proč jsme dostali informaci o záměru města realizovat investici v řádu 10 milionů jako hotovou věc až na samotném zastupitelstvu „v jedné větě“?

Zatímco programy všech novostrašeckých stran jsou velmi podobné, cesty, jak programy prosazovat, jsou různé. ODS měla dost času na to, aby předvedla svoji cestu. Pokles její přízně o 3 tisíce hlasů vypovídá o tom, že občané chtějí změnu stylu. ODS nás přitom svými povolebními výroky přesvědčuje, že si přání občanů nepřipouští. Většina ostatních seskupení novostrašeckého zastupitelstva však tuto potřebu vnímá a chce ji společně s námi uskutečňovat.

Takže to shrňme: vítáme slova ODS o konstruktivní opozici a chceme zdůraznit, že jejich práci nebudeme komplikovat utajováním zápisů, kádrováním kandidátů do komisí ani cenzurou Novostrašeckého měsíčníku.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..