V Novém Strašecí se zastupitelé stran dohodli: vyřešeno personální obsazení i hlavní program

3. listopadu 2010

Zastupitelé Města pro rodinu – Rodina pro město, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL + SZ a SNK Závislí Nové Strašecí se dohodli na personálním obsazení vedení města, starosty, místostarosty a radních v Novém Strašecí.
Ve vedení města by tak měli zasednout následující:

Starosta: Mgr. Karel Filip (bez pp, ČSSD)

Místostarosta: RNDr. Libuše Vosátková (bez pp, MPR–RPM) Rada: Ing. Jan Bechyně (bez pp, MPR-RPM), Ing. Jan Bureš (bez pp, MPR-RPM), Bc. Pavel Novák (ČSSD), Mgr. Richard Spiegl (bez pp, ČSSD), Ing. Karel Kestner (TOP 09).

Zastupitelé výše uvedených subjektů se v následujících měsících zaměří zejména na kvalitní, efektivní a plně průhledný výkon veřejné správy. Je nezbytné zesílit dodržování zásad efektivity, kvality a průhlednosti při všech rozhodovacích procesech pracovníků nejen Městského úřadu, ale i podřízených institucí. Prvním krokem k přehlednosti důležitých rozhodnutí by mělo být zveřejňování výběrových řízení a jejich výsledků nejen na internetu.

Další prioritou nového vedení je účinné rozdělování finančních zdrojů. Důležitým krokem bude především jasné a jednoznačné stanovení priorit a propagace města Nové Strašecí jako regionálního centra. Podpora podnikání bude jedna z důležitých činností města.

Klíčovým bodem zástupců města bude i řešení bezpečnosti, ochrany a zdraví občanů. Navíc je potřeba se zaměřit na problémy sídlišť a rozumně rozhodovat o urbanistickém rozvoji města.

Prioritou vedení města bude vysoká informovanost občanů a jejich zapojení do komisí rady města.

Neméně důležitým programem bude také podpora vzdělanosti, sportu, rozšiřování zdravotnických a sociálních služeb.

Současné vedení města bylo o dohodě výše uvedených subjektů informováno ve čtvtek 21. října 2010.

Současnému starostovi a vedení města děkujeme za všechny pozitivní změny, které byly v předchozím volebním období realizovány.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..