Co do budoucna s rozvojem náměstí?

Novostrašecké náměstí se opakovaně vynořuje jako ústřední téma v debatách o rozvoji města. Ať je to právě skončená soutěž o vodní prvek, nedávno uzavřená každoroční městská anketa anebo pravidelné debaty o koncepci rozvoje náměstí na zasedání městského zastupitelstva. Není divu, náměstí je centrální částí města s mnoha rozličnými funkcemi, kde se my jeho obyvatelé i návštěvníci často setkáváme a kde se chceme cítit příjemně.

Zdroj: http://www.starepohledy.estranky.cz/img/original/1086/nove-straseci.jpg

Právě proto novostrašečtí zastupitelé na svém zasedání 9. března 2017 rozhodli o zřízení nové Komise pro revitalizaci náměstí a přilehlých ulic, jejímž cílem je připravit návrhy a postupy revitalizace náměstí a okolí. Komise má též pomoci stanovit časovou a ekonomickou náročnost takových návrhů. A jako poradní orgán zastupitelstva bude Komise svá zjištění a doporučení zastupitelům předkládat.

Do komise byli zvoleni:

JUDr. Jaroslav Brichta Iveta Maierová
Ing. Alena Burešová Dr. Ing. Jan Kleindienst
Ing. Martina Dolejšková Ing. Arch. František Sulzer
Ing. Zdeněk Dundr Ing. Arch. Eva Volfová

 

Ustanovující zasedání Komise proběhlo 10. května za účasti starosty a tajemníka města. Zde byl předsedou Komise jednohlasně zvolen Zdeněk Dundr. Komise se shodla na potřebě seznámit se s existujícími studiemi, návrhy a jinými relevantními podklady vztahujícími se k náměstí. Do tohoto úkolu se s pomocí městského úřadu pustila na svém druhém zasedání 1. června.

O činnosti Komise Vás budeme pravidelně informovat.

Zdeněk Dundr a Jan Kleindienst, 2. 6. 2017

http://www.jirasphotography.com/wp-content/uploads/2017/04/Foto-Nov%C3%A9-Stra%C5%A1ec%C3%AD-z-letadla-r.-1945-Tom%C3%A1%C5%A1-Jiras-792x539.jpg

Zdroj: http://www.jirasphotography.com/svatbypromoakce/nggallery/jine-akce/Rok-cca-1945-N.Straseci-z-letadla


Komentáře

Co do budoucna s rozvojem náměstí? — 2 komentáře

  1. Dobrý den, děkuji Vám za upozornění, chvilku jsem s tim bojoval, jak jsou v odkazu namíchane písmena češtiny tak v tom má asi můj prohlížeč zmatek. Ted by měl odkaz fungovat správně. S pozdravem Peter

  2. Hezký den, nefunguje webový odkaz pod fotografií N.Strašecí rok cca 1945

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..