K Novostrašeckému měsíčníku

Klubu ODS v Novém Strašecí (reakce na text na nástěnce ODS)

Rád bych se stručně vyjádřil k výpadům klubu ODS k současné podobě Novostrašeckého měsíčníku z pozice jeho čtenáře a občasného přispěvatele.
Pominu dvou- či třísloupcovou sazbu – na tomto se těžko shodne víc lidí – budu se věnovat výtkám k obsahu a stylu.

ODS: „Měsíčník vyjadřuje názory určité skupiny obyvatel”
Toto periodikum je vydáváno vedením města, které ho prostřednictvím redakční rady rediguje. Vedení přirozeně v měsíčníku vyjadřuje své názory. Otázkou je, zda redakce umožní publikovat i názory jiných “skupin obyvatel”, a zda tyto skupiny o to projeví zájem. S pravdou ven, zastupitelé za ODS: už Vám nějaký článek odmítla redakční rada vytisknout? Žádný? Tak to já mám jinou zkušenost – ovšem s vámi řízeným měsíčníkem – můj článek jste nejen nevytiskli, ale ještě jste přijali usnesení rady, že v měsíčníku můžete na politické téma psát jen vy, opozice nikoliv. A tohle je pro mě o hodně podstatnější, než Bílá hora s velkým či malým “h”!

ODS: „čtenář je masírován jednou názorovou skupinou, která mediálně ovládá město (www města, novestraseci.info, měsíčník)”
Vezměme to po jednom:
Oficiální webové stránky města: ukažte mi, kde se na těchto stránkách projevuje názorová skupina. Nenajdete tu ani blog starosty, ani nic, co by zavánělo politikou či ideologií. Jsou zde suché zápisy ze zastupitelstva a nově i zápisy z rady města (které jste vy na webu nikdy nezveřejnili!)
Novestraseci.info je soukromý zpravodajský server. Navíc je zcela otevřený i jiným názorům, než má současné vedení. Takový server si může zřídit každá „skupina obyvatel“. I místní ODS má přeci vlastní WWW stránky, jen je na nich dodnes kandidátka z roku 2006!
NS měsíčník: jak už jsem psal, není nic překvapivého na tom, když městský bulletin zveřejňuje názory současného vedení. Ale o masáži může mluvit jen ten, kdo si poslední čísla neotevřel. Kde je slovo starosty, které mě vždy vítalo za starostů Kleindiensta, Ročka i Vaice? Kde jsou zápisy ze zastupitelstva účelově manipulované („následné diskuse se účastnil Bechyně, Bureš a Kotyk.“), aby se čtenář nedověděl ani slovo o tom, co opoziční zastupitel navrhoval či namítal?

ODS: „Nekvalitní rozmazané fotografie“
Víte – než se každý měsíc dívat na fotografie, jak starosta Vaic stříhá pásku – tu se senátorem, tu s hejtmanem, no to radši tu nezaostřenou houpačku…

Zdeněk Doležal


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..