Odvolání výkonného jednatele TSNS

Ing. Miroslav Čermák působil několik let ve funkci výkonného jednatele Technických služeb Nové Strašecí spol. s r.o., tedy fakticky ředitele této společnosti ve stoprocentním vlastnictvím města.

Rada města ho však na svém jednání dne 3.6. z funkce odvolala. Jaké byly důvody odvolání?

Ing. Čermák po svém nástupu společně s druhým jednatelem radním ing. Burešem Technické služby opravdu rozhýbali. Vzhledem k právně i ekonomicky zcela neobhajitelné situaci v provozování  kanalizace ve městě společností SV a.s. rada pověřila TSNS převzít a provozovat kanalizaci i čistírnu odpadních vod. Později se ukázalo, že TSNS dokážou zajistit levnější a zároveň kvalitnější služby i v jiných oblastech: dodávky tepla, veřejné osvětlení a v nedávné době i svoz komunálního odpadu.

Ing. Čermák se bezesporu zasloužil o převzetí těchto činností i jejich hladký chod. Bohužel se ale postupem času stával čím dál větším sólistou, mnoho aktivit prováděl bez komunikace s radou města a městským úřadem a ani na výtky k tomuto stylu práce nereagoval. Na jeho chování si začali stěžovat i občané, kteří s TSNS jednali. Rada proto využila svého práva, odvolala ho hlasy všech sedmi členů a nahradila pracovníkem MěÚ ing. Stanislavem Zahálkou.

Ing. Čermák na odvolání reagoval emailovými dopisy velkému množství adresátů, v nichž vinu za své odvolání svalil na druhého jednatele ing. Bureše. Současně ing. Bureše velmi nevybíravým způsobem obvinil z nekompetentního zasahování do chodu společnosti a z porušování mnoha předpisů.

Dopisy obsahují celou řadu nepravdivých nebo zkreslených údajů a křivých nařčení. Ing. Bureš rozhodně odmítá obvinění z nevhodného zasahování do řízení TSNS a na výtky odpověděl – viz text na nástěnce a na www.mestoprorodinu.cz


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..