Schválen záměr s vybudováním kanalizace v Pecínově

Dlouhodobým problémem města je nedokončená výstavba kanalizace. Změnou legislativy se v letošním roce dále zkomplikovala situace majitelů domů, kteří nejsou připojení k veřejné kanalizace a jsou vystaveni vysokým nákladům nebo vysokým pokutám.

Poslední dva roky současná koalice usilovně pokračovala v různých řešeních a jednáních, která by dobudování kanalizace ve městě posunula ke konečnému řešení. Probíhala jednání ohledně směny vodárenského a kanalizačního majetku mezi městem a VKM, a.s., aktuálně je schválena směna pozemků pro přesun čerpací stanice na stoce Rudská, která bude kvůli nižším investičním i provozním nákladům sloužit i pro stoku Nádražní. Probíhá úprava projektové dokumentace stoky Rudská a Nádražní a jsou sledovány vhodné dotační tituly.

Díky novému rozpočtovému určení daní a přebytkově navrženému rozpočtu města na rok 2013 i roky další je vhodné začít s budováním kanalizace již v roce 2013. Ve třídě 8, financování, zbývají z úvěru na zateplení základní školy již jen splátka cca 1,4 mil. V roce 2013 a cca 2 mil. v roce 2014. Tyto skutečnosti umožňují využít k financování této významné investiční akce úvěrové zdroje, přebytek rozpočtu a také prostředky získané z nájemného z provozu vodohospodářské infrastruktury.

Projektově i majetkově je zcela dořešena pro budování kanalizace v roce 2013 lokalita Pecínov. Drtivá většina obyvatel této lokality také předběžně vyjádřila svůj záměr se na veřejnou kanalizace připojit. Na základě výkazů výměr jsou náklady na vybudování kanalizace v této lakotě odhadnuty na 17 milionů Kč. Návrh způsobu financování předloží rada zastupitelstvu v prvním čtvrtletí roku 2013 v návaznosti na výběrové řízení, na základě něhož bude známa přesná částka za realizace této stavby.

V návaznosti na realizaci tohoto“pilotního projektu“ a případné dotační tituly budou realizovány  i další lokality.

(Tisková zpráva)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..