Koalice ve stejném formátu

Na základě výsledků voleb se vyjednávací tým MPR-RPM postupně sešel se zástupci tří subjektů: Nezávislí 2018, Naše město a Společně pro Nové Strašecí a Pecínov. Z těchto jednání vzešla dohoda sdružení Nezávislí 2018, Naše město a MPR-RPM vytvořit koalici. MPR-RPM navrhuje na pozici místostarosty města dosavadního místostarostu Ing. Jana Bureše (neuvolněný, na 0,5 úvazku) a do rady města zkušeného radního Ing. Jana Bechyně. Dále souhlasíme s tím, aby post starosty i nadále zastával Mgr. Karel Filip a s novým návrhem, aby v neuvolněné pozici na 0,5 úvazku působil jako místostarosta i Michal Bünter, lídr sdružení Nezávislí 2018. Posty předsedů kontrolního a finančního výboru chceme nabídnout opozici.

Na čtvrteční schůzce s jednacím týmem sdružení Společně pro Nové Strašecí a Pecínov jsme obdrželi nabídku vytvořit koalici s MPR-RPM a některým z dalších subjektů. Nabídky si vážíme, ale po jejím posouzení jsme se rozhodli pro výše zmíněné pokračování v podobném formátu. Toto rozhodnutí jsme sdělili kolegům ze Společně. Současně jsme ale zdůraznili, že bychom rádi, aby komunikace a spolupráce mezi koalicí a opozicí probíhala na lepší úrovni, než tomu bylo v minulém volebním období a těší nás, že jsme v tomto nalezli se sdružením Společně shodu.

V současnosti připravujeme programové prohlášení staronové koalice. Předběžný termín ustavujícího jednání zastupitelstva města je 19.10.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..