Parkovací systém v Novém Strašecí

14. června 2010

Většina z Vás ví, že parkovací systém v našem městě zahrnuje parkovací stání placená prostřednictvím parkovacích automatů v centru a přilehlých ulicích, a dále pronajatá stání v Křivoklátské/Topinkově (obyvatelé ostatních sídlišť za parkování platit nemusí). Málokdo ale tuší, jak se s vybranými penězi nakládá. Podívejme se tedy na tento systém podrobněji. Detaily jsou popsány na obrázku.

Parkování

2006: proběhla velmi komplikovaná finanční transakce jejímž výsledkem bylo, že město zaplatilo 850 tisíc Kč za parkovací automaty a svěřilo je Technickým službám , s.r.o. (dále TS).

2008: město svěřilo komunikace, parkovací plochy a chodníky Technickým službám , s.r.o. TS mohou vybírat parkovné a za to musí provádět běžnou údržbu komunikací (drobné opravy, ale nikoliv rekonstrukce, čištění a zimní údržbu)

Z obrázku vidíme pravděpodobnou roční bilanci TS.

Příjmy: 1 300 tis. Kč (vybrané parkovné a nájemné)

Výdaje: neveřejná částka, náš odhad je 400 -500 tis. Kč (drobná údržba, správa automatů a parkovišť)

Jaký je tedy zisk? Co se s ním děje? To nejsou veřejné informace. Veškerý zisk prý rozděluje rada města. Ta však jedná za zavřenými dveřmi a zastupitelům se svěřuje jen neochotně.

Náš zastupitel J. Bechyně navrhl, aby o využití této částky rozhodovalo zastupitelstvo (na veřejném jednání). Tento návrh podpořili jen 4 opoziční zastupitelé, koalice (ODS, ČSSD, SNOM) byla proti. Takže zase zavřeno!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..