Snížení poplatků za parkování

O podmínkách dalšího užívání parkovacích ploch v Křivoklátském sídlišti rozhodovala rada města v polovině listopadu a při svém rozhodování přihlédla k vyjádřeným názorům novostrašeckých občanů.  Lidé měli možnost říci svůj názor v průzkumu spokojenosti a postojů občanů Nového Strašecí, v červnové besedě s občany o parkování a v podzimní anketě průzkumu názorů na organizaci parkování v Křivoklátském sídlišti. V posledně jmenovaném průzkumu bylo písemně osloveno 512 respondentů z Křivoklátského sídliště a vrátilo se 72 platných odpovědí, což je návratnost 14%.O problému se diskutovalo na veřejné besedě, v komisích, bylo o něm psáno v Novostrašeckém měsíčníku a anketní lístky podzimního průzkumu byly doručeny respondentům v dostatečném předstihu. Ti, kteří se chtěli k problému vyjádřit, měli dost času a příležitostí, aby tak učinili.

Z obdržených odpovědí byla nejlépe hodnocena varianta zpoplatnění všech míst a zlevnění poplatků.

Rada města při rozhodování brala v potaz názory občanů z obou anket i veřejné diskuse a na svém 54. zasedání tak schválila rozšíření ploch placených parkovacích míst v Křivoklátském sídlišti a současně snížila poplatky za parkovací místa. Výše měsíčního poplatku za parkovací místo na oploceném parkovišti byla stanovena na 250 Kč a měsíční poplatek za všechna ostatní parkovací místa na 100 Kč. Ceny jsou platné od 1. ledna 2013. Zlevnění parkovacího poplatku se týká i placených parkovacích míst v ulici Okružní a Zahradní.

Současně v tomto usnesení uložila rada města tajemníkovi MěÚ připravit na následující jednání rady dodatek ke Smlouvě o pronájmu komunikací, parkovacích míst a stání s Technickými službami Nové Strašecí, s. r. o., ve kterém budou uvedeny nové ceny parkovného a závazek, který zajistí vrácení vybraných finančních prostředků, snížených o nezbytné správní náklady, zpět do lokalit, v kterých se za pronájem parkovacích míst vybírá.

Do poloviny prosince budou obesláni všichni nájemců s dodatky ke smlouvám s uvedením nových cen za parkovací místa a TSNS zajistí průběžně označení všech pronajatých míst dodatkovou cedulkou s uvedením čísla parkovacího místa nebo označení parkovacího místa.

Veškeré informace, včetně plánku parkovacích ploch v Křivoklátském sídlišti jsou zveřejněny na webových stránkách města Nové Strašecí.

(Tisková zpráva)


Komentáře

Snížení poplatků za parkování — 1 komentář

  1. Díky za „zrovnoprávnění“.
    Myslím si, že to je fakt hezký vánoční dárek.
    Sídliště Křivoklátská by ještě potřebovalo (uvádím jen pro mě nejpalčivější problém) vyřešit ta stání na popelnice – hovoříme o nich již od začátku volebního období. Vím, že to není jednoduché, ale:
    Věřím Vám a také Karlovi Kestnerovi .-), že to dotáhne (TE).

    Přeju krásné Vánoce a nádherný rok 2013.
    Eva Děkanová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..